رپورتاژ آگهی

ورود به حوزه کاری برنامه نویسی

از آنجایی که فناوری دیجیتال تقریبا در تمام جنبه های زندگی ما تنیده شده است، با هر اقدامی که انجام می دهیم‌ آن را بیشتر و ملموس تر از قبل درک میکنیم.

افزایش حضور تکنولوژی در زندگی روزمره ما نیازمند افراد بیشتری برای ایجاد، نگهداری و تعمیر آن است؛ این افراد برنامه نویسان هستند، معماران دنیای دیجیتال.

جالب است بدانید هر وسیله هوشمندی که در اطراف خود می‌بینید، اثری از برنامه نویسی با خود به همراه دارد و نقش شغل برنامه نویسی روز به روز در زندگی بشر پر رنگ‌تر می‌شود.

اگر به دنبال شغلی پویا هستید که منطق و خلاقیت را با هم ترکیب کند، شغل برنامه نویسی می تواند گزینه ی بسیار عالی ای برای شما باشد.

افرادی که وارد شغل برنامه نویسی می شوند، برنامه های تلفن همراه، بازی های ویدئویی، برنامه های کامپیوتری (مانند مایکروسافت آفیس)، وب سایت ها، نرم افزارهای خاص برای شرکت ها (چه برای فروش یا برای استفاده داخلی) و …  را طراحی و تولید می کنند.

با توجه به سبک زندگی مردم در این روزها، جای تعجب نیست که تقاضا برای استخدام افرادی که وارد شغل برنامه نویسی شده اند، افزایش یافته است و روز به روز هم بیشتر می شود.

اگر دوست دارید بدانید که مزایا و معایب شغل برنامه نویسی چیست و چگونه می توانید وارد آن شوید، جای درستی آمده اید، ما در این مقاله به طور کامل به این موضوع می پردازیم.

برنامه نویس کیست | who is programmer

برنامه نویس کیست؟

یک برنامه نویس کامپیوتر برای برنامه های کامپیوتری، برنامه های موبایل و وسایل هوشمند کد مینویسد تا به زبان کامپیوتر به آنها بگوید که دقیقا باید چه کاری انجام دهند.

آنها همچنین در نگهداری، اشکال زدایی و عیب یابی سیستم ها و نرم افزارها نقش اثر گذاری دارند تا مطمئن شوند که همه چیز به خوبی اجرا می شود.

برنامه نویسان در بسیاری از صنایع مختلف بر روی پروژه های متفاوت مانند توسعه اپلیکیشن ها و برنامه های مختلف، نوشتن نرم افزارهای مختلف و… کار می کنند.

زمینه های کاری شغل برنامه نویسی چیست؟

وجود یک برنامه نویس در هر شرکتی که به دنبال حضور در دنیای دیجیتال است، ضروری است.

شغل برنامه نویسی شاخه‌های بسیار متنوعی دارد که طبق سلیقه خود می‌توانید یک یا چند مورد از آن‌ها را انتخاب کنید. این یکی از جذابیت های شغل برنامه نویسی به حساب می آید. الان تقریبا تمام صنایع و مشاغل برای انجام کارهای مربوط به تکنولوژی خود به برنامه نویسان احتیاج دارند.

در واقع اگر شما علاقه مند به ورود به دنیای برنامه نویسی هستید، در اینجا چند مورد از پرطرفدارترین فرصت های شغلی برنامه نویسی وجود دارد که در صورت انتخاب شغل برنامه نویسی در دسترس شما خواهد بود:

  • برنامه نویسی سایت
  • برنامه نویسی تحت وب
  • برنامه نویسی داده کاوی
  • هوش مصنوعی (AI)
  • یادگیری ماشین (ML)
  • سازنده بازی های کامپیوتری
  •  برنامه نویس موبایل (برنامه نویسی اندروید و ios)

برای اینکه بتوانید در هر یک از این شغل های برنامه نویسی مشغول به کار شوید، بهتر است ابتدا زمینه کاری مورد علاقه خود را انتخاب کنید و در قدم بعدی از یک تیم مشاوره متخصص در این زمینه کمک بگیرید تا مهارت های لازم برای ورود به آن حوزه را یاد بگیرید.

مهارت های لازم برای شغل برنامه نویسی کدامند؟

برخی از شایستگی ها و مهارت های اساسی که یک برنامه نویس بهتر است در فعالیت روزانه خود داشته باشد، عبارتند از:

  1.     مهارت های کار تیمی و مدیریت تیم
  2.     غریزه منطقی، تحلیلی و ساختار یافته
  3.     درک قوی از سیستم های کامپیوتری و زبان های برنامه نویسی
  4.     نوآوری و خلاق بودن
  5.     توانایی کار تحت فشار و حل مشکلات
  6.     انعطاف پذیری و هماهنگی
  7.     مهارت های مدیریت زمان و برنامه ریزی عالی
  8.     مهارت های عیب یابی
  9.     توجه زیاد به جزئیات
  10.  مهارت های ارتباطی مناسب

در نهایت فراموش نکنید که دانستن زبان های برنامه نویسی مختلف مانند پایتون، جاوا، جاوا اسکریپت، سی پلاس پلاس و… برای بالا رفتن عملکرد یک برنامه نویس جزو نکات پایه، مهم و واقعا ضروری است.

در واقع اول باید ببینید برنامه نویسی چیست و سپس به سراغ یادگیری زبان های آن بروید. بسته به اینکه می خواهید در کدام زمینه مشغول به کار شوید باید زبان های برنامه نویسی مورد نیاز آن را یاد بگیرید.

مثلا اگر می خواهید وارد زمینه ی کاری یادگیری ماشین شوید، خوب است که در یک بوت کمپ پایتون شرکت کنید و این زبان را یاد بگیرید؛ و یا اگر میخواهید برنامه نویس موبایل شوید به سراغ آموزش جاوا بروید.

درآمد شغل برنامه نویسی | programming career income

درآمد شغل برنامه نویسی چقدر است؟

برنامه نویسان علاوه بر اینکه اثرهای خارق العاده ای را در زندگی مردم به جای می گذارند و به راحت تر شدن زندگی آنها کمک می کنند، می توانند درآمد خوبی از این راه کسب کنند و یکی از انعطاف پذیرترین مشاغل در کل دنیا، شغل برنامه نویسی است.

بازار کار شغل برنامه نویسی در کشور ما، مانند بقیه کشورهای دیگر، روز‌به‌روز گسترده تر می شود.

همانطور که میدانید، سطح تجربه افراد عامل تاثیر گذاری در تعیین میزان حقوق آن ها در مشاغل مختلف است.

طبیعتا در هر شغلی هر چه افراد تجربه کاری بیشتری در حرفه خود داشته باشند و رزومه کاری قوی تری داشته باشند، دستمزد آنها نیز به مراتب بالاتر می‌رود.

در واقع برنامه نویسی یک زمینه بسیار گسترده با تخصص های متنوع است که میزان درآمد برنامه نویسان به میزان سابقه کاری که در شغل برنامه نویسی دارند، بستگی دارد، اما به طور کلی شغل برنامه نویسی به نسبت خیلی از مشاغل درآمد بالاتری دارد.

مشکلات شغل برنامه نویسی چیست؟

نشستن طولانی مدت در مقابل کامپیوتر، امکان دارد با مرور زمان مشکلات فیزیکی‌ را برای افرادی که شغل برنامه ‌نویسی را برای خود انتخاب کرده‌اند، ایجاد کند.

پیشنهاد می شود برنامه نویسان در کنار زندگی کاری ای که دارند به سبک زندگی شخصی خود نیز اهمیت دهند، این کار به آنها کمک می کند تا زندگی سالم و حرفه ای تری داشته باشند.

یکی دیگر از مشکلاتی که ممکن است برنامه ‌نویسان با آن مواجه ‌شوند، پیدا کردن پروژه های کاری مناسب است.

در واقع یک برنامه نویس فریلنسر ممکن است بعد از تکمیل پروژه خود، برای گرفتن کار جدید در یک برهه زمانی سرش شلوغ شود و زمان‌هایی دیگر با مشکل بیکاری مواجه شود!

محاسن شغل برنامه نویسی چیست؟

شغل برنامه نویسی از نظر عموم مردم، یک شغل با پرستیژ بالا و جذاب به حساب می آید.

در واقع کنار درآمد خوبی که یک برنامه نویس می تواند داشته باشد، شغل برنامه نویسی از جایگاهی خاصی در جامعه برخوردار است.

یکی دیگر از مزیت‌های شغل برنامه نویسی این است که گزینه های شغلی متنوعی برای آن ها در دسترس است.

مشاغل برنامه نویسی انعطاف پذیر هستند، برخی از مشاغل در شغل برنامه نویسی باعث می شوند که شما در یک دفتر کار کنید و برخی به شما اجازه می دهند از راه دور کار کنید.

چگونه وارد شغل برنامه نویسی شویم؟

شغل برنامه نویسی، حرفه ای است که لزوما مستلزم مطالعات متمرکز بر حوزه برنامه نویسی و استفاده از زبان های برنامه نویسی متنوع است.

بسیاری از علاقه مندان به شغل برنامه نویسی اکنون از یک بوت کمپ برنامه نویسی معتبر برای یادگیری سریع این حرفه استفاده می کنند. بوت کمپ ها علاوه بر آموزش، در انتهای دوره شما را برای استخدام به شرکت های مختلف معرفی میکنند.

بعضی از بوت کمپ ها مثل بوت کمپ برنامه نویسی مپصا اچ آر استخدام شما را تضمین می کند و پس از گذراندن دوره، شما را به شرکت های معتبر متقاضی کار معرفی خواهد کرد و شما می توانید خیلی زود وارد بازار کار شوید.

همچنین سایت های مختلفی برای کسانی که تازه میخواهند برنامه نویسی را یاد بگیرند وجود دارند که افراد مبتدی می توانند از آنها برای شروع برنامه نویسی و آموزش کد نویسی کمک بگیرند و پس از آن وارد شغل جذاب برنامه نویسی شوند. البته این سایت ها و منابع بهتر است به عنوان آموزش جانبی مورد استفاده قرار بگیرند

علاوه بر این دوره های کارآموزی می تواند به شما کمک کند تا روی پروژه های واقعی کار کنید و تجربه کاری خود را بالا ببرید.

شما برای شروع یادگیری برنامه نویسی چه راهی را انتخاب می کنید؟

 

تیم تحریریه تی‌مگ

این مطلب به کوشش اعضای تیم تی‌مگ تولید شده است. همه‌ی ما امیدواریم که با تلاش خود، تاثیری هر چند کوچک در بازنشر اخبار دنیای تکنولوژی داشته باشیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا